Novice športne zveze občine Hoče - Slivnica:

Novice:

V soboto 17.6.2017 smo organizatorji 3. dneva športa

v občini Hoče - Slivnica. O vseh podrobnostih boste

seznanjeni naknadno.  Potroben spored sledi !!!

 logo

 

 ŠPORTNIK LETA 2016 :  

Sebastijan Škorc

Dvainštiridesetletni Škorc je v karieri večinoma igral na mestu prostega igralca. Ob OK Maribor nastopal še za francoskega drugoligaša Saint-Brieuc, nekdanjega evropskega prvaka Paris Volley, s katerim je bil tudi francoski prvak, ACH Volley, s katerim je uspešno igral v ligi prvakov in z njim osvojil pokal Top Teams, in Budvansko rivijero. V svoji bogati športni karieri je bil med drugim kar dvakrat proglašen za najboljšega libera zaključnih turnirjev evropskih odbojkarskih pokalov. Majico slovenske izbrane vrste je nosil kar 13 let in ostaja rekorder po številu nastopov v slovenski izbrani vrsti. Med leti 2011 in 2015 je bil igralec in trener Lunosa Maribora, v prejšnji sezoni pa trener članske ekipe Nova KBM Branik. 2016 se pa je legendarni Škorc ponovno vrnil na parket kot igralec, odločil se je za Hoče s katerimi uspešno nastopa v prvi ligi.

 

Športnica 2016

Klavdija Pufič

Klavdija PUFIČ roj. 36.11.1980, že vrsto let tekmuje s standardno zračno puško. Je tekmovalka prve ekipe društva, ki nastopa v I. državni ligi in regijski ligi. Je občasna članica slovenske reprezentance tako v zračnem orožju in v samostrelu. V letu 2016 je dosegla sledeče odmevne rezultate:

• REGIJSKO PRVENSTVO PODRAVJA  Kidričevo 2016 1. mesto z doseženimi 412,8 krogi

• DRŽAVNO PRVENSTVO SLOVENIJE  Trbovlje 2016 4. mesto ekipno in 7. mesto posamezno z doseženimi  99,5 krogi v finalni seriji

• DRŽAVNO PRVENSTVO SLOVENIJE SAMOSTREL  Portorož 2016 4. mesto z doseženimi 368 krogi

• MEDNARODNI TURNIRJI  1. mesto Gornja Radgona in  zelo dobri nastopi v Trzinu, Rušah in Zagrebu

Je zelo vestna in delovna, kar je pogoj za doseganje tako odličnih rezultatov na najpomembnejših tekmovanjih, saj je med drugim tudi druga najboljša strelka državne lige v letu 2016.

 

NAJBOLJŠA EKIPA  

ODBOJKARSKI KLUB HOČE - ČLANI

Odbojkarski klub Hoče je v letu 2016 dosegel zgodovinsko uvrstitev v  1. slovensko odbojkarsko ligo.  Po več letih nastopanja v drugi ligi so si Hočani zadali cilj, uvrstitev med 10 najboljših v državi, kar jim je na koncu tudi prepričljivo uspelo aprila 2016, ko je pogled na prvenstveno lestvico po vseh odigranih tekmah pokazal, da so najbližjega zasledovalca pustili za sabo za kar neverjetnih 8 točk. Hočani pa sedaj uspešno nastopajo tudi 1. ligi, kjer so koledarsko leto 2016 končali na izvrstnem 6. mestu,  izenačeni po točkah z petim mestom in samo eno točko oddaljeni od četrtega mesta.

Igralci, ki zastopajo OK HOČE: Uroš Planinšič, Mimori Crnjanski, Branislav Radović, Dominik Klinc, Miha Šijanec, Miha Planinšič, Matjaž Lobnik, Rok Špindler, Domen Repa, Tomaž Orthaber, Jaka Vovk, Timotej Franc in Žan Berglez; trener: Aleš Andlovič, pomočnik: Drago Cveček; statistik: Darko Planinšič; tehnični direktor: Matej Savec.

 

 Perspektivna športnica

Uršula Mazovec

Uršula   je rojena leta 2003 in je učenka Osnovne šole Dušana Flisa Hoče. Tudi leto 2016 je bilo za njo uspešno, tako kot vsa ostala leta. Urška tekmuje v konkurenci starejših deklic in je v skupnem seštevku vseh deklic osvojila odlično 17. mesto.

Njeni letošnji najboljši rezultati so:

-       Državno prvenstvo, 3. mesto

-       Pokal Beltinci, 1. mesto

-       Pokal Oplotnice, 1. mesto

-       Pokal Splita, 3. mesto

Perspektivni športnik

Blaž Omeragič

Blaž je rojen leta 2003 in obiskuje osnovno šolo Antona Ingoliča Zgornja Polskava. Leta 2016 je bilo zanj zelo uspešno. Sezono je zaključil na tretjem mestu v skupnem točkovanju Slovenskega pokala v starostni kategoriji starejši dečki. Omeniti velja to, da je zmagal na vseh turnirjih, razen na pokalu Koroška open, ki velja za enega najmočnejših v Evropi je osvojil tretje mesto. S svojimi uvrstitvami se je zelo približal olimpijadi mladih, ki bo potekalo naslednje leto v Litvi.

Nekaj njegovih rezultatov:

-       Državno prvenstvo (starejši dečki), 1.mesto

-       Mednarodni turnir v Splitu, 1.mesto

-       Mednarodni turnir Celje, 1.mesto

-       Pokal Novega mesta, 1.mesto

-       Pokal Oplotnice, 1.mesto

-       Pokal Beltinci, 1.mesto

-       Pokal Bežigrad, 1.mesto

-       Zavarovalnica Sava Koroška open, 3.mesto

 

Perspektivna ekipa deklice

OK Formis – mala odbojka

Dekleta so imela treninge 4 krat na teden.  Že kar na začetku tekmovalne  sezone jih je čakalo tekmovanje v Ligi žoga miga Med dvanajstimi tekmovalnimi ekipami so zasedle odlično tretje mesto. V Štajerski ligi so nizale zmage za zmago in v prvem delu so brez poraza uvrstile  v nadaljevanje tekmovanja v državnem prvenstvu. Na seznam uspehov ekipe male odbojke se je uvrstil mednarodni turnirju v Zagrebu, kjer so med 16 ekipami kar 5x zmagale in le enkrat izgubile ter dosegle odličen mednarodni uspeh, končno 3. mesto. V aprilu se je ekipa s trenerjem Dragom Blažičem odzvala na povabilo Odbojkarskega kluba Spodnja Savinjska Šempeter ter se udeležila mednarodnega turnirja. Kar na 12 igriščih se je zvrstilo tekmovanje in pomerilo se je 32 ekip deklic. Med množico uspešnih ekip se je ekipa male odbojke OK Formis uvrstila na mesta od 5.-8.

V skupnem delu tekmovanja za državno prvenstvo so dosegla dekleta skupno 4. mesto.

Ekipo so sestavljali: Lucija Colnarič, Ana Dolenc, Klea Marko, Živa Ornik, Ana Roškar, Ana Falež, Mojca Kop, Brina Kurnik, Danaja Šparakl, Nika Karanovič, Naja Šalamun, Žana Godec, Žana Ivana Halužan Sagadin, Taja Gradišnik Klanjšček in trener Drago Blažič

   

Za izredne dosežke v vrhunskem športu

 Robert  Pušaver 

Rojen je 09.05.1995.  Že od malih nog je oboževal žogo. Prvi dotik z žogo je imel kar v naši dnevni sobi in kuhinji. Uradno je zečel trenirati v 5 razreda OŠ - leta 2007 za nogometno šolo Maribor, tu je treniral in igral za Pobrežje pol leta. Od  marca 2008 – 2011 je igral v Jarenini. V sezoni 2011-2012 je igral za Nogometni klub Hoče pri g. Frešerju,, kjer je igral za kadete in za člane. V sezoni 2012-2013 se je z g. Frešerjem vrnil v Jarenino, kjer je igral v 1. Slovenski kadetski ligi, v tem času se je prvič podal na preizkušnjo v tujino, kjer je treniral in zaigral prijateljsko tekmo v angleški kadetski ligi. V sezoni 2013/2014 je igral za NK Maribor  mladince, pod vodstvom  trenerja g. Lešnika. V letu 2013 opravil poklicno maturo za mizarja. Po končani sezoni je bil povabljen v novo ustanovljeno ekipo NK Maribor B.  Konec novembra 2014 je bil prvič povabljen k sodelovanju s prvo ekipo NK Maribora, s katerimi je odpotoval na tekmo v Porto,  v okviru Lige prvakov. Prvič pa je v prvi slovenski ligi debitiral 29.11.2014, ko je odigral tekmo proti NK Rudarju. Zaradi uspešno odigrane tekme z Rudarjem, je podpisal dvo in pol letno pogodbo z NK Mariborom. Od tega dne naprej je treniral z prvo ekipo NK Maribora, medtem ko je igral za ekipo B. Zadnje leto in pol je posojeni igralec v NK Krško.

Mario Rudl

Najprej velja omeniti , da je v letu 2016 zamenjal barve kluba in prestopil iz Judo kluba Železničar Maribor v domači Judo klub Apolon Hoče. Za to ekipo je nastopal tudi v 2.Slovenski Judo ligi in z zmago ekipi pomagal k uvrstitvi v najvišjo 1.Slovensko Judo ligo. Prav tako se je v tej sezoni vrnil v svojo stalno kategoriji -81 kg in dosegel nekaj vidnih uvrstitev. Na turnirju v Splitu je osvojil 2.mesto. Nastopil je tudi na državnem prvenstvu v Sambo v kategoriji -82 kg. Ponovno je osvojil 1.mesto in naslov državnega prvaka. Z to uvrstitvijo je izpolnil normo za nastop na svetovnem prvenstvu ki je potekalo v Sofiji – Bolgarija. Z vsakodnevnim trudom in treningi se je uvrstil v osmino finala. V prvem kolu je premagal predstavnika Velike Britanije, v osmini finala pa je žal moral priznati poraz proti nasprotniku iz Litve. Z svojim nastop je zadovoljen in hkrati odločen, da tudi naslednje leto ponovi letošnje rezultate. Svetovno prvenstvo bo leta 2017 potekalo v Rusiji – Soči, evropsko pa v Belorusiji – Minsk.

 

Domen Gostinčar

Domen je rojen 9.6.1996 in je član Železničarskega teniškega kluba  iz Maribora. V lanskem letu je postal članski državni prvak in z klubom ŽTK Maribor osvojil naslov ekipnega prvaka v 1. Slovenski moški ligi. V ligaškem tekmovanju je dobil priznanje za najboljšega posameznika  , saj je dosegel vse posamezne zmage v ligaškem tekmovanju. Tako med posamezniki kot tudi v igri dvojic.

Zaslužni športni delavci:

BRANKO VELE

Rojen 23.1.1952. Že kot 10 leten fantič je prihajal v AMD s svojim očetom. Pri 15 letih se je že vključil kot aktivni član, ter nato hitro bil izvoljen tudi v upravni odbor. Dolga leta je deloval na različnih funkcijah:  kot podpredsednik društva, športni funkcionar, član totalizatorske službe, predsednik tehnične komisije ob tekmovanjih….. Dolga leta je aktivno sodeloval pri organizaciji tekmovanj v motokrosu, avtokrosu, pa tudi pri tekmovanjih z avtomobili, vse pod okriljem AMD Orehova vas. Od leta 2013 je član Nadzornega odbora AMD.

 

Andreas Leitinger

S športom se je aktivno pričel ukvarjati že v osnovni šoli. Najprej se je vključil Košarkarski klub Slivnica, kjer je treniral košarko ter nastopal za KK Slivnica do 15 leta. Zaradi poškodb se je nato preusmeril v trenersko delo in sojenje na tekmah.

Pri 16 letih je postal inštruktor splošne telesne vzgoje s poudarkom na gimnastiki in vodil dve leti s pokojnim Milkom Greifonerjem gimnastični krožek na osnovni šoli.

Pri 17 letih je opravil izpit za trenerja košarke in vodil najprej pionirje pri takratnem KK Slivnica ter se nato specializiral za žensko košarko. Na Slivniški šoli je s pomočjo profesorja telesne vzgoje Bojana Krempla dolgih 25 let deloval v šolski košarki in s puncami redno osvajal mariborska prvenstva in visoka mesta na državnih prvenstvih.

Istočasno je pričel kariero kot sodnik košarke in na koncu sodil celo v  republiški ligi.

Kot mladinec se je vključil tudi v nogomet pri NK Slivnica. Od takrat dalje je redno branil pri  članih NK Slivnica in nato dalje tudi pri veteranih.

Sedaj je že dve leti aktivni član IO Slivnica, zadolžen za mlajše selekcije v okviru Nogometne šole Hoče Slivnica.

 

Borut Paul

Pred petimi leti je prevzel predsedovanje kluba OK Formis. Z vso vnemo je svoj štiriletni mandat peljal v uspešne vode  saj je prvoligaška četica postala stalen član v ženski prvoligaški konkurenci. V času njegovega predsedovanja so se mlajše selekcije udeleževale mednarodnih turnirjev in turnirjev v državi, kjer so vse po vrsti dosegale izjemne rezultate. Voditi klub v tako številni konkurenci in s tako velikim številom članov in članic ter ohranjati začrtane cilje ni lahko. A to je uspevalo Borutu Pavlu. Tudi po predaji dela je vedno pripravljen še priskočiti na pomoč novemu vodstvu odbojkarskega kluba Formis, za kar se mu zahvaljujemo.

 

Ljubomir Siničič      

Rojen 3.10.1958. Z nogometom se je ukvarjal vse od otroških let. Igral je za člansko ekipo

NK Rogoza. En mandat je bil tudi predsednik NK Rogoze. Po  končani  aktivni  športni 

karieri  je deloval v raznih klubskih odborih , odborih športne zveze in bil je predsednik

sveta KS Rogoza.  Z svojo predanostjo  in zavzetostjo pomaga pri ohranjanju in

delovanju športnega društva Rogoza.